MONAD
(1975-1977)


GRANMAX
(1981-1982)

het pré-Phylice Ghetta tijdperk
(1974-1984)


Opgegroeid met muziek en muziekinstrumenten ontstond er in 1974 de onvermijdelijke behoefte een muzikale samenwerking te creŽren. De eerste "Strat" (gekregen van oma!) voor Pim en de geleende bas van een medestudent van Hans leidde tot de eerste, zelf gecomponeerde, muzikale klanken vastgelegd op tape.

Changes >>
Na een aantal jaren repeteren (werfkelder Nieuwe Gracht, Utrecht) met drummer Luuk de Weert, 2e (!) bassist Jan Riethorst en toetsenist Hans Kooy (FUGUE, later MONAD ) was de invloed van Jimi Hendrix, Robin Trower en Journey duidelijk in de muziekkeus waar te nemen. Dat resulteerde in een nog langere samenwerking met nog steeds Luuk de Weert op drums, Peter Bos percussie en de leadzanger, oftewel The Voice, Charles Hunfeld.
In deze laatste samenstelling werd een nieuwe oefenruimte gevonden in Bunnik en de naam veranderd in GRANMAX.

Voodoo Chile (J. Hendrix) >>
Different worlds >>
Silent Partners >>
Met name door het stemgeluid van Charles veranderde de stijl van de band meer in de rockrichting.
Aan de andere kant werden er tussentijds ook andere horizonten aangeboord door de interesse in ECM-music, zoals van Barre Philips, Terje Rypdal en Ralph Towner.
Een muzikaal experimentele, maar zeer leerzame tijd voor beide broers. In deze tijd veranderde de naam van de band tijdelijk in LESSER WING.
Vernieuwing leidt meestal tot verandering en door het vertrek van Luuk de Weert, al vele jaren (1975 t/m 1982) onze trouwe drummer, naar ItaliŽ, moest er een nieuwe drummer worden gezocht.
Exp-music >>You can order cd's at: tiemwerk1@caiway.nl
or
06 - 290 60 600warthog productions 2005