Three Of A Kind
(2000- 2002)Baukje Westerlaken, drums

Frank Visser, bas


Katinka Collée, bas

In 1999 raakte Pim weer gefascineerd in de muziek waarme hij was opgegroeid en muzikaal gevormd: Jimi Hendrix, Cream en Robin Trower. Voor het eerst sinds ruim 20 jaar besloot hij nummers van deze artiesten te ' coveren' en via zijn 4 sporen tapedeck op cd te zetten. Wat resulteerde in BLOOOZ (zie Pim Thiemens). Dit materiaal en het spelen van covers gaf zoveel voldoening dat hij besloot met dit soort muziek een band te vormen en wellicht meer optredens te kunnen realiseren dan met de eigen ingewikkelde klanken van PHYLICE GHETTA, FEW MORE LICKS & OFFSCREEN.

Begin 2000 vond hij o.a. drummer Richard Tumansery en een bassist om een start te maken met een repertoire dat vnl. uit nummers van bovengenoemde artiesten/bands bestond.
De muzikanten bleken niet de discipline op te kunnen brengen die Pim graag wilde. Pim benaderde opnieuw drumster Baukje Westerlaken, die nog maar net gestopt was met OFFSCREEN (januari 2000) (zie OFFSCREEN)
en wilde graag weer met Pim samenwerken. Bassist en medeorganisator van Culemborg Blues, Frank Visser, was ook meteen enthousiast bij het horen van de realisatie van THREE OF A KIND en een optreden voor het bluesfestival in juni van dat jaar was al geregeld.

Aan het eind van 2000 bleek het voor Frank Visser toch steeds moeilijker om tijd te vinden voor
THREE OF A KIND naast zijn andere band.
Begin 2001 moest er snel gezocht worden naar een nieuwe bassist, want er stonden optredens te wachten o.a. in Amsterdam.

Er werd een bassiste gevonden via het Utrechts Conservatorium, Katinka Collée. THREE OF A KIND bestond begin 2001 plotseling uit één man en twee vrouwen! Met haar volgde slechts één optreden. Jimi Hendrix, Cream en Robin Trower was niet Katinka's muziek.

Na een uitgebreide auditie volgde uiteindelijk bassist Bert Oostveen.
Met dit trio zat de ontwikkeling van THREE OF AKIND eindelijk op de goede weg en namen de optredens gestaag toe.


Bert Oostveen, bas


Pim Thiemens, gitaar & zang

Optredens die zeer wisselend waren: café's met uitzinnig publiek en café's met 5 man aan de bar met de rug naar het podium; achteraf gezeur over betalingen; "klinkt goed, maar speel nou eens iets bekends!"
Kortom nummers van Cream, Trower en de onbekendere nummers van Hendrix waren en zijn niet genoeg om een doorsneepubkliek te boeien. Net als met PHYLICE GHETTA brengt ook THREE OF A KIND muziek voor de kenner en/of de muzikant.

Bovendien is Pim geen 'performer'. Hij ontdekt ook dat het meeste publiek alleen gitaar spelen niet boeiend genoeg vindt.
Bert en Baukje vinden bovendien dat het repertoire aangepast moest worden en meer gericht moest zijn naar de keuze van het publiek.

Pim had al concessies gedaan door vooral covers te spelen. Daarnaast had hij inmiddels genoeg gezien van de café- en clubscene: dit gaat hem niet blijven boeien. Bovenien kwam hij al bijna twee jaar niet meer toe aan andere muziek dan blues-rock. En dat gaat steken...

Begin 2002 deelde Pim aan Baukje en Bertus mee te willen stoppen. Einde THREE OF A KIND.

You can order cd's at: tiemwerk1@caiway.nl
or

06 - 290 60 600

<< terug

warthog productions 2005